Kick off-tilaisuus ja lomailua

Työntäyteistä lokakuuta kevensivät syyslomat, jotka tosin laajan verkosto-hankkeen kannalta olivat myös haasteellisiakin. Kolmen viikon ajan lomailtiin vuorotellen ja työt tahdistettiin sen mukaan.

Blogipostaukset jäävät valitettavasti aina muiden töiden jalkoihin, pyrimme kuitenkin postaamaan vähintään kerran kuussa ja aina tarvittaessa muulloinkin. Nyt alkuvaiheessa postaukset käsittelevät hankkeen tapahtumia, mutta myöhemmin saamme myös mielenkiintoisia asiantuntijapostauksia mm. ketterään kehittämiseen, rakentamiseen- ja energia-tehokuuteen sekä MOOC:eihin liittyen.

Lokakuu käynnistyi hankkeen Kick off-tilaisuudella Haaga-Heliassa. Tilaisuudessa olivat paikalla hanketoimijat ja ohjausryhmän jäseniä. Leena Paaso, Oulun ammattikorkeakoulusta esitteli AgileAMK-mallin hyödyt ja rahoittajan odotukset mallin-suhteen. Teija Lehto VirtuaaliAMK verkoston kehittämisyksiköstä ja Irja Leppisaari Centria ammattikorkeakoulusta kertoivat millaisia MOOC:it euroopassa ja muualla maailmassa ovat. Pyrimme saamaan yhteisymmärryksen siitä millaisia MOOC:ja me alamme hankkeessa tuottamaan.

Hankkeessa tuotetaan siis neljä pilotti MOOC:kia rakennus- ja energia-aloilta ja näitä aiheitä meille pohjustivat  Pirkko Harsia Tampereen ammatikorkeakoulusta ja Ilkka Salo Taloteknologiateollisuus Ry:stä. Lisäksi Heikki Savosen, Palmulta, johdolla pohdiskelimme millä tavoin voisimme hyödyntää palvelumuotoilun keinoja AgileAMK-mallin kehittämisessä.

Kick off-tilaisuus antoikin mukavasti draivia työskentelyyn. AgileAMK-mallin ensimmäinen versio on tehty ja sitä  testataan parhaillaan. Ensi keväällä käynnistyy ensimmäinen pilotti MOOC, johon mallia päästään soveltamaan käytännössä, nyt testaus tapahtuu ideatasolla ja haastatteluiden kautta. Laatutiimi puolestaan työstää laatukriteeristöä sekä MOOCeille ja kurssien sisällöille.

Kick off-tilaisuudessa esiintyi TrioAgile, johon kuuluivat Teija Lehto, VirtuaaliAMK verkosto, kehittämisyksikkö sekä Turun AMK:sta Mauri Kantola ja Jarmo Mäntyvaara.
Kick off-tilaisuudessa esiintyi TrioAgile, johon kuuluivat Turun AMK:sta Mauri Kantola ja Jarmo Mäntyvaara sekä VirtuaaliAMK -verkoston kehittämisyksiköstä Teija Lehto. Kolmikko harjoitteli esitystään ketterästi ensimmäistä kertaa yhdessä ennen tilaisuuden alkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s